maanantai 14. syyskuuta 2015

Oppimistehtävä 4

4c) Tutustu yhteen tällä opintojaksolla rakennettuun toteutukseen ja arvioi toteutusta blogissasi
Toteutuksia arvioidessanne kiinnittäkää huomionne siihen, onko toteutuksen rakenne hyvä ja vastaako se mielestäsi valitun kohderyhmän tarpeisiin. 
 
4d) Pohdi blogissasi, miten jatkossa voisit hyödyntää sosiaalista mediaa tehtävissäsi



c)  Tutustuin Minjan suunnitelmaan ja toteutukseen. Kyseessä on ryhmä opiskelijoille (yleinen käytäntö nykyään ammattikorkeakouluissa sekä yliopistoissa). Ryhmä sijoittuu sekä Facebookiin että Whatsappiin, Whatsapin ollessa keskustelevampi paikka. Facebook ryhmästä on itselläni kokemusta, ja olen kokenut sen todella hyödylliseksi joten tämä suunnitelma on loistava! Whatsapp ryhmästä ei ole kokemusta (meidän ryhmä ei sellaista ole tehnyt) mutta voin kuvitella, että siellä on vielä helpompi nopealla aikataululla saada muita kiinni. Sisareni ryhmällä on tällainen Whatsapp ryhmä, ja siellä on mm. joku joskus kysynyt ennen luennon alkua kiireellisenä että missä luento pidetään. Tai olisiko joku muu menossa nyt syömään, ym. Näiden ryhmien huonoista puolista on vaikea sanoa mitään, niitä en löytänyt toteutuksesta. Mutta esim sellainen riski on, että jos ryhmäläiset ovat harjoittelussa niin keskustelevat liian yksityiskohtaisesti harjoitteluasioistaan.

Toteutus oli sellainen, kuin suunnitelmasta arvelin. Mielestäni se vastaa kohderyhmän tarpeisiin hyvin ja on rakenteeltaan hyvä.


d) Sosiaalinen media on ennen kaikkea helpon, nopean tiedon ja vertaistuen kanava, kunhan muistaa lähdekriittisyyden. Erilaiset some-ryhmät, joista näkee, onko joku aktiivinen ("linjoilla"), ovat hyviä silloin, kun tieto pitää saada nopeasti. Sosiaalista mediaa voisin hyödyntää edellä kuvatuilla tavoilla, lisäksi työssä vertaistukiryhmien pitäminen voisi olla somessa mahdollista. (Suunnittelimme ja toteutimme vertaistukiryhmän muistisairaiden omaisille kurssilla.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti